Algemene voorwaarden

 1. Op iedere inschrijving zijn deze algemene voorwaarden van kracht.
 2. Cursisten zijn zij die middels het verzenden van het inschrijfformulier deze overeenkomst aangaan met Hondenschool KynoQuest of zich per email voor een cursus/training opgeven.
 3. Hondenschool KynoQuest kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade en/of lichamelijk letsel die door cursisten en/of honden van cursisten worden veroorzaakt.
 4. Deelname aan een cursus bij Hondenschool KynoQuest geschied geheel op eigen risico. De hond waarmee de cursist aan de les deelneemt dient in een WA verzekering mee verzekert te zijn.
 5. De lesinformatie die u per mail ontvangt van Hondenschool KynoQuest mag op geen enkele manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming, openbaar worden gemaakt, worden doorgestuurd of worden vermenigvuldigd.
 6. De hond waarmee de cursist deelneemt dient de inentingen die voor zijn leeftijd van toepassing zijn te hebben gehad of hiervoor getitterd worden. De cursist dient een inentingsbewijs of titterbewijs van de dierenarts te kunnen overleggen.
 7. Hondenschool KynoQuest behoudt zich het recht voor om combinaties (baas-hond) uit te sluiten voor deelname aan een groepsles.
 8. De cursist dient hondenuitwerpselen van zijn of haar hond direct op de ruimen.
 9. De honden mogen tijdens de groepslessen, tenzij op nadrukkelijk verzoek van de instructeur, niet los of met elkaar spelen.
 10. De hond draagt tijdens de les een borsttuig, een halsband en normale lijn (geen uitrollijn) of een jachtlijn.
 11. De instructeur heeft het recht om, bijvoorbeeld bij twijfel over de lichamelijke conditie van de hond, de les voortijdig te beëindigen.
 12. De toepassing van instructies en adviezen die de cursist van de instructeur krijgt en de eventuele ongewenste gevolgen van het al dan niet juist uitvoeren hiervan blijven de verantwoordelijkheid van de cursist.
 13. De lessen bij Hondenschool KynoQuest worden gegeven door daartoe opgeleide instructeurs. Om de kwaliteit te waarborgen, de kennis up-to-date te houden en op de hoogte te zijn/blijven van de nieuwste kynologische ontwikkelingen worden er regelmatig bijscholingen, lezingen en workshops gevolgd.

Inschrijving en betaling

 1. Inschrijving voor een cursus kan via het inschrijfformulier. Uiteraard kun je eerst telefonisch of via de mail informatie vragen.
 2. Na inschrijving ontvang je per email de bevestiging en de factuur. Het totaal verschuldigde bedrag dient voor aanvang van de cursus per giro of bij aanvang van de eerste les contant te worden voldaan.

Annulering/beëindiging van een inschrijving

 1. Bij annulering van een inschrijving tot uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de eerste groepsles, worden geen kosten in rekening gebracht.
 2. Bij annulering van een inschrijving voor een groepscursus vanaf 7 dagen tot voor aanvang van de eerste groepsles, worden reserveringskosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn 50% van de prijs van de cursus. Dit ter compensatie voor de gereserveerde plaats in de groep.
 3. Bij annulering nadat er al een les heeft plaatsgevonden, wordt het volledige cursusgeld in rekening gebracht. Er wordt geen lesgeld geretourneerd.

Klachtenprocedure

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Als er ontevredenheid bestaat dan wordt het zeer op prijs gesteld dat Hondenschool KynoQuest hierover geïnformeerd wordt.
Hondenschool KynoQuest probeert de fouten en de gevolgen daarvan altijd  op te lossen. En hiervan te leren voor de toekomst.

Bespreek je klacht eerst

Niemand houdt van ontevreden klanten. Daar wordt er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Mocht je onverhoopt toch ergens niet tevreden over zijn, dan hoor ik het graag van je. Bespreek ontevredenheid het liefst in een persoonlijk gesprek, uiteraard mag dit ook via de mail.

Tot slot

Hondenschool KynoQuest zal er alles aan doen om je klacht op een voor jouw bevredigende wijze op te lossen. Het kan echter zijn dat mijn reactie je niet tevreden stelt. Indien we er ook na nader overleg niet komen, is het eventueel mogelijk om je te wenden tot de SPPD (stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen) www.sppd.nl