Heb je vragen over de Basis Jachttraining? Graag contact opnemen met Ingrid Jongerius 06-41115650.

Is je hond ouder dan 13 weken, dan kun je starten met de Basis Jachttraining. Ook hier staat het plezier in het samen oefenen en ontspannen samenwerken centraal.

Wat houdt de cursus in

Deze cursus bestaat uit een blok praktijklessen van 1 uur en aansluitend 1/2 uur theorie. Na elke les krijgen hond en baas huiswerk mee. Een duidelijke uitleg en herhaling van het geleerde wordt na elke les per e-mail toegestuurd, zodat de oefeningen ook thuis goed kunnen worden uitgevoerd.

De theorielessen

Bij de huiswerkmail ontvang je ook wekelijks theorie, deze wordt na de praktijkles besproken. Het gedrag van de hond staat hierin centraal. Hoe denkt een hond en hoe leert een hond? Hoe verandert zijn gedrag in de pubertijd? Hoe werken zijn zintuigen en wat betekenen de signalen die hij geeft aan andere honden en aan zijn baas? Je leert je hond ‘lezen’ en zult daarna zijn hondentaal beter begrijpen. Uiteraard is er ruimte om tijdens de praktijkles vragen te stellen over de theorie.

De praktijklessen

Wat gaan jij en je hond leren?

In deze cursus ga je aan de slag met een clicker en een place board. De oefeningen die aan bod komen zijn:

  • Aandacht hebben voor de baas
  • Met aandacht lopen aan de lijn (zonder trekken)
  • Down
  • Naast
  • Hier komen op het fluitsignaal
  • Zit en wacht, ook met afleiding
  • Down en blijf, ook met afleiding
  • Volg aan de lijn en zonder lijn
  • Verleidingen weerstaan met ‘nee’
  • Apporteren

clicker

Trainingsmethode

De jonge hond wordt positief geconditioneerd door het gewenste gedrag te belonen. Ongewenst gedrag krijgt geen aandacht. Tijdens de basiscursus en de daarop volgende cursussen wordt gewerkt met de clicker. Een klein apparaatje waarmee je klikt en zo het gewenste gedrag exact aanwijst. De hond zal er gegarandeerd enthousiast op reageren. Zowel de hond als de baas worden  ‘clickerwijs’. Lees meer

Wanneer, waar en wat kost het

De praktijklessen vinden plaats op verschillende locaties rondom Utrecht/Zeist. Van tevoren ontvang je het lesrooster en de duur van de cursus. Voorafgaand ontvang je een factuur voor het gehele blok (€ 25,00 per les) Je ontvangt een clicker en een heuptasje voor je beloningsbrokjes.

Meer informatie en aanmelden

Bel voor meer informatie over de Basis jachttraining naar Ingrid Jongerius, tel. 06 4111 5650. Je kunt ook het inschrijfformulier invullen, dan wordt er  z.s.m. telefonisch contact met je opgenomen. Wil je reactie via de mail? Mijn mail wil bij @hotmail of @gmail nog wel eens in de spam terecht komen.