Als je hond graag met je samenwerkt en de basisvaardigheden voor de jacht beheerst, dan zijn jullie klaar om te starten met de jachthondentraining.

Bij aanvang van de jachthondentraining gaan het apporteren en het afgeven van de dummy de hond al goed af. Ook blijft hij netjes op zijn plek liggen, terwijl je uit zicht bent. De basisvaardigheden voor gehoorzaamheid gaan prima en de clicker gebruik je bijna niet meer.

Plezier in samenwerken
Het belangrijkst bij de jachthondentraining is dat hond en baas met plezier samenwerken. Succes wordt uitgebreid beloond en dat is goed voor het zelfvertrouwen en voor het vertrouwen tussen hond en baas. De training wordt zo opgebouwd dat de hond met plezier werkt. Druk uitoefenen op de hond is daarbij niet nodig. Er wordt getraind op succes.  Tijdens de trainingen krijg je advies op maat, waarbij rekening wordt gehouden met de karaktereigenschappen, de mogelijkheden en de gevoeligheid van de hond. Om de opbouw van de lessen te kunnen bijhouden is het wel van belang dat er zelfstandig geoefend wordt met de hond.

Waar, wanneer en wat kost het
De jachthondentrainingen worden gegeven in de omgeving van Zeist, Utrecht, Baarn, Nieuwegein, Westbroek, Hilversum, Houten, Bunnik. Kortom, op wisselende locaties in de provincie Utrecht in een bos- of waterrijk gebied. De trainingen vinden plaats in kleine groepen wekelijks op de dinsdag- en woensdagochtend en de zaterdag. Betaling via betaalverzoek voor het totale lesblok (€ 25,- per les).

Meer informatie en aanmelden
Bel voor meer informatie over de jachthondentraining naar Ingrid Jongerius, tel. 06 4111 5650. Je kunt ook het inschrijfformulier invullen, dan wordt er  z.s.m. telefonisch contact met je opgenomen. Wil je reactie via de mail? Mijn mail wil bij @hotmail of @gmail nog wel eens in de spam terecht komen.

Bekijk onderstaande filmpjes
Apport uit het water

Paige dirigeer

Moyo sleep fazant

markeren

waterapport