Over Ingrid Jongerius

Ingrid is enthousiast en gedreven. Met haar duidelijke uitleg en instructies weet ze het beste uit baas en hond te halen. Ingrid is een gediplomeerd hondeninstructeur. Ze heeft  jarenlang les gegeven bij Let Stevens, van wie ze in 2013 Hondenadviesbureau KynoQuest heeft overgenomen.

Haar uitgebreide ervaring, haar vrolijke uitstraling en haar passie voor het vak zorgen ervoor dat Ingrid sterk is  in het motiveren van mensen en het laten groeien van de relatie tussen baas en hond.

Bij de Martin Gaus Academie heeft Ingrid  haar opleidingen gevolgd. Jaarlijks neemt ze deel aan diverse workshops, seminars en trainingen binnen haar vakgebied.

Groepsgrootte   

De groepen zijn klein bij Hondenschool KynoQuest. Zo is er volop ruimte voor individuele begeleiding. Mocht je extra uitleg nodig hebben, dan kan dat. Op deze manier is het voor elke hond mogelijk het gewenste eindniveau te behalen.

Locatie

Er wordt op diverse locaties lesgegeven in de provincie Utrecht, omgeving van Zeist, Driebergen, Baarn, Bunnik, Houten, Utrecht, Nieuwegein, Maarn etc.

De clicker, wat is dat?

Vanaf de basiscursus wordt gebruik gemaakt van de clicker. De clicker is een klein plastic doosje met een metalen stripje erin. Als je op het knopje drukt, geeft dat een kort klik-geluid. Met die klik kun je exact timen en zo het gewenste gedrag aanwijzen. Zelfs op afstand kun je de hond laten weten: dàt doe je goed, zo moet het.

Gewenst gedrag belonen

Bij clickertraining wordt gewenst gedrag beloond. Ongewenst gedrag wordt niet gestraft, maar zoveel mogelijk voorkomen. Als baasje leer je goed te kijken naar je hond. Op zijn beurt neemt de hond actief deel aan het leerproces door zelf na te denken welk gedrag hem een click, en dus beloning, oplevert.

Overigens hoef je niet bang te zijn dat je de rest van je leven aan de clicker vast zit. De clicker wordt gebruikt voor het aanleren van nieuw gedrag en voor het verbeteren van bestaand gedrag. Zodra de hond een oefening goed uitvoert en het woordcommando kent, bouw je het gebruik van de clicker af.

Samenwerken

Het trainen met behulp van de clicker is  een interactief proces, waarbij samenwerking centraal staat. Dit maakt dat het een goede manier is om de hond allerlei gedragingen aan te leren. Bovendien versterkt het de band tussen hond en baas.


Aanmelding

Heb je interesse in een cursus bij Hondenschool KynoQuest? Neem dan contact op met Ingrid Jongerius, tel. 06-41115650. Je kunt ook het inschrijfformulier invullen, dan wordt er  z.s.m. telefonisch contact met je opgenomen.Tijdens de telefonische intake krijg je een uitgebreide uitleg over de lessen en informatie over wat er van de hond en het baasje wordt verwacht.   Wil je reactie via de mail? Mijn mail wil bij @hotmail of @gmail nog wel eens in de spam terecht komen.